Total Pageviews

Sunday, March 13, 2011

شیرینی‌ نخود چی‌... Chickpea cookies




شیرینی‌ نخود چی‌
یادش به خیر وقتی بچه بودیم صبح عید میرفتیم خونه مادر بزرگ‌ها پدر بزرگ‌ها عید دیدنی، این شیرینی همیشه من را یاد اون روزها میندازه
بعضی‌ از دستور‌ها تخم مرغ داره ولی‌ من بدون تخم مرغ درست می‌کنم خیلی‌ هم خوب میشه
مواد لازم برای حدود ۲۰ تا شیرینی‌
آرد نخودچی ۱ پیمانه
شکر نصف پیمانه
کره آب شده نصف پیمانه
هل ۱ ق چای خوری

Chickpea cookies 
Ingredients for about 20 cookies 
1 cup chickpea flour
1/2 cup sugar
1/2 cup butter, melted
1 teaspoon cardamom 


اول شکر و کره را با همزده، سپس آرد نخودچی را اضافه کرده، در اخر هل را افزوده، خمیر کمی زبر خواهد بود، خمیر را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال گذشته
1. Beat sugar with butter, then add the flour slowly, in the end add the ground cardamom, dough must be crumbly and hard. place the dough in fridge for 24 hours before baking it.


وقتی از یخچال در آمد کمی سفت خواهد بود، بعد از حدود نیم ساعت کم کم قابل استفاده هست، قالب میزنیم، من قالب چهار 
گوش مخصوص نداشتم از این قالب استفاده کردم، در ضمن ضخامت شیرینی‌ بستگی به خودتون داره، من دفعه پیش کمی نازکتر درست کردم ولی‌ ایندفعه کمی زخیمتر
2. When the dough is out of fridge is a little hard, let it sit for 30 minutes, then use small cookie cutter and cut the cookies.


فر‌ را از قبل با درجه ۳۵۰ درجه روشن کنین و شیرینی‌ هر در طبقه وسط به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه بپزید، وقتی از فر‌ بیرون میاد خیلی‌ لطیف به نظر میاد ولی به محض اینهه سرد شد شکلش را حفظ میکنه
3. Bake in 350 degrees preheated oven for about 12-15 minutes. Let it cool to maintain the shape.


اینها را قبلا درست کردم کمی نازکتر هست ولی‌ مزه عالی‌


14 comments:

  1. man yak alameh ard nokhod kham daram nemidonam ba on ham mish shirini dorost kard ya na

    ReplyDelete
  2. Parisa jan in shirini haye macron mishe az arde badam estefade nakard ba tashakor

    ReplyDelete
    Replies
    1. اصل این شیرینی‌ با پودر بادام هست و مزه و شکل با آرد معمولی‌ به دست نمیاد

      Delete
  3. Parisa jan mishe kami darchin bad az pokht roye shiriniha rikht ba tashakor,

    ReplyDelete
    Replies
    1. چرا که نه‌ شما هرچی دوست دارین میتونین روش بریزین

      Delete
  4. Parisa jan eydat mobarak va in ke khamire shirini Allan toye yakhchale man vali mesle sang shome ,khob mishe

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله وقتی از یخچال در اومد بگذار یه کمی بیرون بمونه تا کم کم بتونی‌ پهن کنی و قالب بزنی‌

      Delete
  5. Chizi nabayad zire shiriniha ke mikhahym begozarim toye fer bashe

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. میتونی‌ کاغذ مخصوص شیرینی‌ پزی توی سینی فر‌ پهن کنی یا اینکه همنطور که میبینی‌ من چیزی پهن نکردم

      Delete
  6. Parisa Jon man shirini nokhodchiro dorost kadam,vali ba sakhti be khatere in ke khamire ke badaz yakhchal va bade 45 dagighe ke biron bod vaghti omadam ghaleb bezanam teke teke mishod va khamire latifi nabod ,man fekr mikonam az shekaresh bashe ke baes mishod ye halate zebri dasht,man fekr mikonam az podre shekar behtare estefade kard,nazare shoma chye mamnon

    ReplyDelete
  7. سلام پریسا جون من از طریق سایت لیلا جون با سایتت آشنا شدم و خیلی دنبال این دستور شیرینی نخودچی گشتم.ممنون 2 تا سوال دارم به جای کره اگر روغن جامد استفاده بشه مشکلی پیش میاد؟ و یکی بهم گفت اگرآرد سفید هم باآرد نخودچی استفاده شه بهتر میشه نظر شما چیه؟ ممنونم مجدد

    ReplyDelete
  8. thankyou very much for sharing a delicious part of your culture

    ReplyDelete